In deze blog gaan we in op een aantal foodtrends om je inspiratie te geven voor het uitzoeken van een smakelijk kerstpakket in 2018. Bij iedere trend staat een bijpassend kerstpakket vermeld.

 

Biologisch

We worden ons steeds bewuster van de wereld om ons heen en daardoor dringen biologische producten ook steeds meer door in ons dagelijks leven. Van groenten en fruit tot brood en zuivel, de kans is groot dat jij ook biologische producten in huis hebt. Wil je als werkgever je werknemers bewuster om laten gaan met voeding, kies dan voor een biologisch kerstpakket.

Oosters Voorzien

biologische foodtrend tomaten

Fair Trade

Naast pakketten met biologische producten is er ook veel aandacht voor “eerlijke kerstpakketten”. Vaak worden biologisch en Fair Trade gecombineerd in een pakket. De volgende samenstelling is daar een goed voorbeeld van. Bovendien gaat een deel van de omzet uit Fair Trade kerstpakketten naar goede doelen.

Gezonde Kerst

fair trade klein

Oliebollen

Natuurlijk kunnen we ook dit jaar niet zonder oliebollen. Ieder jaar wordt er een onderzoek gedaan naar welke oliebollenkraam de beste oliebollen bakt, maar zelf gebakken oliebollen blijven toch het lekkerst. Ben je toe aan een nieuwe uitrusting in de keuken om de lekkerste oliebollen klaar te maken? Neem dan dit goed uitgeruste kerstpakket.

Oliebol Plezier

oliebol kerst klein

Pannenkoeken

Bijna iedereen lust ze, want je kunt er alle kanten mee op, of je nou van zoet of hartig houdt. Vooral met koud en regenachtig weer is het fijn om binnen te blijven en te genieten van een simpele maar lekkere maaltijd. Je kunt pannenkoeken op elk moment van de dag eten, als ontbijt, lunch, diner of gewoon als tussendoortje. Tip: bak er een paar extra zodat je er ook de volgende dag nog van kunt genieten.

Heerlijke eigengemaakte pannenkoeken

pannenkoeken klein

Ontbijten

Met de feestdagen hebben we extra tijd, om uitgebreid te ontbijten bijvoorbeeld. Wanneer is de laatste keer dat jij voor het laatst echt hebt genoten van het ontbijt? Een broodmandje met croissants, kaiserbroodjes of pistoletjes en zoet of hartig beleg naar keuze. Natuurlijk mag een vers gezet kopje koffie of thee niet ontbreken.

Ontbijt in een mand

ontbijt klein

Appeltaart

Het is niet voor niets dat de geur van pas gebakken appeltaart als geen andere doet verlangen naar een warm en gezellig huis. Vooral met de feestdagen, als er familie op bezoek komt is dit een echte aanrader om een fijne sfeer te creëren.

Grootmoeders Appeltaart

appeltaart kerst

Borrelen

Het is altijd handig om borrelhapjes en een paar drankjes in huis te hebben, voor onverwacht bezoek of natuurlijk gewoon voor jezelf. Ook in 2017 kan er weer volop geborreld worden.

Smaakmaker

borrelen kerst klein