BEERBOXL Dubbel

Uitverkocht

Dit pakket is uitverkocht!
Jammer, net gemist!

Dubbel abdijbier krijgt de naam van een oud gebruik: om brouwerijmedewerkers die niet konden lezen te laten weten welk bier er in een vat zat, werden er kruisen op gezet. Drie kruisen voor het zwaarste (tripel), twee voor ‘dubbel’. Het zegt zeker niet dat dit bier twee keer (dubbel) vergist is: in grove verhouding gebruikt men dubbel zoveel grondstoffen. Qua kleur kenmerkt dubbel zich door een donkere kleur: van middelbruin tot donkerblond. De smaak is fruitig-zoetig, met een dapper bittertje.

Inhoud BEERBOXL Dubbel:
01. La Trappe Dubbel 33cl
Een klassiek donker trappistenbier met een vol, moutige, karamelzoete smaak en een subtiele, zoete invloed van dadel, honing en gedroogd fruit. Geuren van vanille, karamel en geroosterde chocolade. Zoet en lichtbitter in de afdronk.

02. Leffe Bruin 33cl
Een authentiek abdijbier met diepe, herfstbruine kleur. Een volle, lichtzoete smaak door de donker gebrande malt.

03. Affligem Dubbel 30cl
Een donker en kruidig bier met diepe kruidnagelsmaak die overvloeit in een zachtere karamelsmaak. Geuren van hoparoma’s en banaan. Mooie zachte afdronk.

04. Grimbergen Dubbel 33cl
Een zoet-bitter bier met veel volheid en vleugjes karamel. Geuren van karamel en zoethout vermengd met rood fruit, gedroogde pruimen en geroosterde mout die in de afdronk weer terugkomen.

05. Westmalle Dubbel 33cl
Een donker, roodbruin trappistenbier dat wordt gekenmerkt door toetsen van karamel, mout en fruitige esters die doen denken aan rijpe banaan. Een droge fruitige en licht bittere afdronk.

06. Brugse Zot Dubbel 33cl
Een donker bruin bier met een licht zoete smaak met tonen van donker fruit en bittere chocolade. Een licht kruidige geur met tonen van de chocolade. Een bittere, hoppige afdronk waarin de smaak van zoethout en koffiebrand in terug te vinden is.

07. Dubbel + Dik 33cl
Een dubbel met een kruidige verrassing door de kruidnagel, steranijs en zoethout. Lichtzoete ronde afdronk.

08. Maallust Dubbel 30cl
Een klassiek donker bier met een volmoutige, zoetige smaak waarin honing en karamel terugkomen. Het bier heeft een warme geur van kandijzoet en karamel. Zoetige met mooie bittere afdronk.

09. Maredsous Brune 33cl
Een bruin abdijbier met een heerlijk fruitig en licht kruidige smaak. Fruitige aroma’s van banaan en abrikoos met biscuitgeuren. Tonen van karamel en toast geven een lichte bitterheid in de afdronk.

10. Tongerlo Bruin 33cl
Een authentiek abdijbier met vanille smaak aangevuld met de bitterheid van fondantchocolade. Geuren van zoethout en appels. Een licht bittere afdronk waardoor het fris blijft.

11. Chimay Rood Dubbel 33cl
Een mooi koperkleurig bier met een fruitige en zacht smaak. De zachte karamel, vers brood en toast met een vleugje amandel zijn goed waarneembaar. Afdronk die zoet en licht bitter is.

12. Floreffe Dubbel 33cl
Een ‘licht’ bruin abdijbier die opvalt door de donkere body met rode tinten en de rijke aroma’s van koffie, chocolade en zoethout. Moutsmaak is nadrukkelijk aanwezig in de mond. Afdronk evenwichtig met enige bitters.

13. ‘t IJ Natte 33cl
Het op één na oudste bier van brouwerij ‘t IJ met aroma’s die vol zitten met karamel, toffe en gebrande mout. De mout zorgt voor een zacht geroosterde smaak met tonen van bruine suiker, noten en pruimen.

14. Steenbrugge Dubbel 33cl
Een bruin bier met een karamel-moutkarakter, maar ook fruitig en kaneel smaak. In de geur komt dit karamel-moutkarakter terug met een fruitig gistingsaroma. Afdronk is karamelzoet met een lichte bitterheid.

15. Texels Dubbel 30cl
Een zachte robijnrood bier met een frisse en nootachtige smaak. Tonen van karamel en noten met daarnaast een bloemige geur. Droge afdronk met een kruidigheid.

16. Bax Kon Minder Dubbel 33cl
Een complex donker bier met een zoete complexe smaak met een vleugje karamel. De geur is gebrand en moutig. Afdronk is licht bitter.

Waarom kiezen voor KerstpakkettenXL.nl?

  • Laagste prijsgarantie
  • De beste A-merken
  • Grote showroom
  • Eigen inpakcentrale
  • Maatwerk vanaf 50 stuks
  • Stipte levering
  • Deskundig personeel
  • Grootste assortiment