Wat mag er niet in een kerstpakket ontbreken?

U wilt uw werknemers en relaties bedanken voor hun inzet gedurende het jaar. Een kerstpakket is daarvoor de perfecte manier om waardering te tonen. Maar een veel gestelde vraag is; wat in kerstpakket doen? KerstpakkettenXL is gespecialiseerd in het samenstellen van unieke en gepersonaliseerde Kerstpakketten. Lees snel verder voor een aantal voorbeelden van dingen die niet mogen ontbreken in een goed kerstpakket!

Als eerste een aantal no-go’s in een kerstpakket: wat moet u vermijden?

Naast de positieve aspecten van een kerstpakket, zijn er ook enkele dingen die u beter kunt vermijden. Zo is het belangrijk om rekening te houden met allergieën en dieetrestricties van de ontvangers. Vermijd dus producten waarvan je niet zeker weet of ze geschikt zijn voor iedereen. Daarnaast is het verstandig om geen politiek-gerelateerde items op te nemen in een zakelijk kerstpakket, aangezien dit gevoelige onderwerpen kunnen zijn.

Een persoonlijk kerstpakket wordt altijd gewaardeerd

Bij het geven van cadeaus is de gedachte erachter vaak net zo belangrijk als het cadeau zelf. Het laat zien dat u iemand kent, hun voorkeuren begrijpt en moeite hebt gedaan om iets speciaals voor hen te vinden. Dit geldt vooral tijdens de feestdagen, wanneer mensen extra aandacht besteden aan het geven van geschenken. Kerstpakketten op maat hebben vooral een grote impact, omdat ze laten zien dat u niet zomaar iets willekeurigs hebt gekocht, maar echt hebt nagedacht over de ontvanger.

Stelt u zich eens voor dat u een collega hebt die dol is op koffie. Door een gepersonaliseerd kerstpakket samen te stellen gevuld met verschillende soorten koffie, mokken en bijpassende accessoires, laat u zien dat u hun liefde voor koffie opgemerkt heeft. Dit laat een blijvende indruk achter en versterkt de band tussen u en uw collega.

Afstemmen van de inhoud op de ontvangers

Het afstemmen van de inhoud van het kerstpakket op de ontvangers zorgt het ervoor dat het cadeau relevant is voor de persoon die het ontvangt. Hierdoor zal het cadeau altijd goed ontvangen worden en niet in een hoek belanden.

Ook kunt u door de inhoud van het kerstpakket af te stemmen op de ontvangers, uw waardering op een persoonlijke manier tonen. Als u bijvoorbeeld weet dat iemand dol is op chocolade, kunt u een pakket samenstellen met verschillende soorten luxe chocolade.

Vaak gaat een persoonlijk kerstpakket ook aanzienlijk langer mee dan een kerstpakket dat niet persoonlijk is samengesteld. Wanneer mensen producten ontvangen die ze echt kunnen gebruiken of waarvan ze weten dat ze ervan zullen genieten, zullen ze langer bewaard blijven en vaker gebruikt worden.

Fijnproeversdelicatessen voor de culinaire genieters

Een kerstpakket is niet compleet zonder wat heerlijke delicatessen voor de fijnproevers onder ons. Denk aan ambachtelijke kaasjes, luxe chocolade, smaakvolle olijfolie of een flesje goede wijn. Met deze lekkernijen kunnen de ontvangers zich tegoed doen aan culinaire hoogstandjes tijdens de kerstdagen.

Ontspanning en verwennerij voor de gestreste geesten

De feestdagen kunnen soms behoorlijk stressvol zijn. Daarom is het belangrijk om ook een beetje ontspanning en verwennerij toe te voegen aan de kerstpakketten. Denk aan wellnessproducten zoals badschuim, geurkaarsen of een heerlijke massageolie. Of ga voor een tegoedbon voor een ontspannende massage of een dagje naar de sauna. Geef de ontvangers de mogelijkheid om even te ontsnappen aan de drukte en te genieten van een moment voor zichzelf.

Een fit & relax kerstpakket

Sportieve medewerkers zijn vaak gedreven en toegewijd aan hun gezondheid en fitness. Ze besteden regelmatig tijd en energie aan het onderhouden van hun lichaam en kiezen bewust voor een gezonde levensstijl. Wat is een betere manier om hen te belonen voor hun inspanningen dan met een fit & relax kerstpakket?

Stimuleert een gezonde levensstijl

Een fit & relax kerstpakket bevat verschillende items die gericht zijn op het bevorderen van een gezonde levensstijl. Denk bijvoorbeeld aan fitnessaccessoires zoals weerstandsbanden, yogamatten of springtouwen. Deze items moedigen uw medewerkers aan om actief te blijven, zelfs tijdens de vakantieperiode.

Ook zijn er gezonde snacks en drankjes in het pakket te vinden. Dit kan variëren van proteïnerepen en notenmixen tot biologische thee en hydraterende waterflesjes. Het stimuleren van gezonde eetgewoonten is essentieel om een gezonde levensstijl te behouden, vooral tijdens de feestdagen waarin overmatig eten vaak voorkomt.

Ontspanning en herstel

Naast de focus op fitness en gezondheid, biedt een fit & relax kerstpakket ook items die gericht zijn op ontspanning en herstel. Denk bijvoorbeeld aan massageballen, geurkaarsen of ontspannende badproducten.

Door voldoende te rusten en te ontspannen, kunnen sportieve medewerkers blessures voorkomen en hun prestaties verbeteren. Met een fit & relax kerstpakket geeft u hen de tools om goed voor zichzelf te zorgen en te genieten van verdiende ontspanning. Dit heeft ook voordelen voor het bedrijf want een gezonde medewerker is een productieve medewerker!

Duurzame kerstpakketten voor de bewuste collega

Anno 2024 is duurzaamheid een belangrijk onderwerp geworden. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de impact die hun keuzes hebben op het milieu. Door als bedrijf duurzame keuzes te maken, laat u zien dat u uw maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus neemt. Het geven van een duurzaam kerstpakket past perfect binnen deze visie.

Een duurzaam kerstpakket is goed voor het milieu, maar ook een manier om waardering te tonen aan uw medewerkers. Het toont dat u rekening houdt met hun persoonlijke waarden en interesses.

Unieke en verrassende cadeaus

Een duurzaam kerstpakket biedt de mogelijkheid om unieke en verrassende cadeaus samen te stellen. Denk bijvoorbeeld aan biologische lekkernijen, herbruikbare waterflessen, bamboe tandenborstels of duurzame verzorgingsproducten. Door deze duurzame producten te combineren, creëert u een pakket dat helemaal aansluit bij de verwachtingen en interesses van uw milieubewuste medewerkers. Er is onder andere keuze uit een fairtrade kerstpakket, natuur kerstpakket, eco friendly kerstpakket of een kerstpakket van natuurlijke materialen. Maar er is ook een geschenk waarvan een deel van de opbrengst naar Trees for All gaat.

Positieve reputatie en imago

Met het geven van een duurzaam kerstpakket toont u uw waardering aan uw medewerkers, maar ook aan de buitenwereld. Zo laat u zien dat u als bedrijf bewust bezig bent met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit zorgt voor een positieve reputatie en een goed imago, bij uw medewerkers maar ook bij potentiële klanten en partners!