Wat mag er niet in een kerstpakket ontbreken?

Wanneer u op zoek bent naar kerstpakketten, zal u merken dat het aanbod groot is. Dit is zeker het geval bij KerstpakkettenXL; wij hebben immers het grootste assortiment. Wat in kerstpakket doen? En misschien nog wel belangrijker: Wat mag er niet in een kerstpakket ontbreken? In dit artikel geven wij tips en adviezen op basis van meer dan 1.2 miljoen kerstpakketten samenstellen. De tips voor een kerstpakket samenstellen bespreken we aan de hand van praktische voorbeelden en we sluiten af met onze checklist kerstpakketten. Voor persoonlijk advies staan wij u graag te woord, dit kan telefonisch, per mail of middels een bezoek aan onze showroom.

Wat zit er vaak in een kerstpakket?

Laten we starten: wat zit er vaak in een kerstpakket en wat in kerstpakket doen? In een kerstpakket hoort eten en drinken te zitten. Wanneer er geen eten en drinken in zit, dan spreken we over een kerstgeschenk. Een drank kerstgeschenk is daar uitzondering op, maar zodra een fles wijn, champagne, Port of bier gecombineerd wordt met chocolade, snacks of borrelhapjes, spreken we weer van een kerstpakket. Wat nog meer in een kerstpakket doen? Doe er hoe dan ook wat te drinken (alcoholisch of non-alcoholisch) in, samen met iets lekkers voor bij de borrel.

Wat is normaal voor een kerstpakket?

Wat verder in een kerstpakket doen? Het is normaal voor een kerstpakket om eten en drinken te bevatten. Dit hoeft niet veel te zijn, maar moet voldoende zijn om met minimaal twee personen van te genieten. Er dient een eenheid in het thema te zitten en het mooist is het als verpakkingen ook in die stijl zijn. Wij gebruiken zoveel als kan A-merken, maar deze worden toch vaak verpakt in een bij het thema passende verpakking. Denk aan landenthema’s zoals Italiaans, Mexicaans, Spaans, Japans etc. Daar hoort een bijpassende verpakking in en geen verpakking die ook in de supermarkt gezien kan worden.

Wat zat er vroeger in een kerstpakket?

Vroeger waren kerstpakketten veel minder uitgebreid dan tegenwoordig. Bij het ontstaan van een kerstpakket hoefde de gever niet eens na te denken over de vraag “Wat in kerstpakket doen?” Hij bracht gewoon wat lekker eten en drinken langs. Dit kon bijvoorbeeld een kerststol zijn met een lekkere fles wijn, chocolademelk of andere luxe drank. Tegenwoordig vormt dit nog steeds een uitstekende basis om aan te houden bij uw ideeën kerstpakket zelf maken. Vanaf 50 stuks kunt u overigens ook bij ons uw kerstpakket op maatwerk laten maken. U hoeft dan zelf niet aan de slag en profiteert mee van ons gigantische inkoopvoordeel.

Wat in kerstpakket doen bij te veel verschil tussen collega’s?

Wat in kerstpakket doen voor verschillende type collega’s? Die vraag krijgen we vaak. Soms is een persoonlijk kerstpakket de enige juiste optie. Grote bedrijven lopen er steeds vaker tegenaan dat er niet één kerstpakket te geven is die geschikt is voor alle collega’s. Mensen komen uit verschillende culturen en hebben verschillende religies. U ontkomt soms niet aan een halal, vegan of alcoholvrij kerstpakket geven. Indien u hier namelijk geen rekening mee houdt, kan het kerstpakket zelfs als iets negatiefs ervaren worden. Individuele kerstpakketten worden jaarlijks bij ons ook steeds populairder. Doordat wij jaren geleden al ons Online Cadeau Concept ontwikkeld hebben, behoort deze nu tot het beste kerstpakket van 2023.

Top 10 kerstpakketten

Jaarlijks werken wij een lijst met de top kerstpakketten uit. Bekijk hier de toppers van 2021,

2020 en de top 10 kerstpakketten 2019. Op basis hiervan is er een goed antwoord te geven op de vraag “Wat in kerstpakket doen?” In 2021 was chocolade erg populair. Daarnaast was het borrel kerstpakket in trek. We zagen dit sowieso terug in de corona jaren, dit kwam ook door de borrel pakketten die bedrijven toch al wel verspreiden. Veel mensen zullen best met een warm gevoel aan het online borrelen terugdenken. Wanneer we dit vergelijken met de top 10 kerstpakketten van 2017 bijvoorbeeld, toen waren non-food artikelen veel meer in trek. Spullen voor de auto, voor reizen, etc. Wat voor kerstpakket ideeën kunnen we voor 2023 hieruit halen?

Kerstpakket ideeën 2023

Wat in een kerstpakket doen? Zoals in de vorige alinea besproken, verschilt dit per jaar. Kijk goed naar wat er speelt in de samenleving. Met een reizen thema kerstpakket had u de afgelopen jaren de plank goed mis geslagen. Wat mocht er in een kerstpakket niet ontbreken? Gezellige home decoratie en artikelen gericht op comfort. Dat in combinatie met lekkere borrelsnacks. Wat in kerstpakket doen in 2023? Duurzame kerstpakketten en luxe kerstpakketten zijn in trek. Mensen willen liever wat minder van hoge kwaliteit dan veel van lage kwaliteit. Ter voorbeeld: liever één fles goede wijn (Vivino score 3,5 of hoger) dan twee flessen met een lage score.

Checklist: wat mag er niet in een kerstpakket ontbreken?

In deze checklist gaat het er niet om dat u alles in één groot kerstpakket stopt, maar zelf een keuze maakt van wat past bij uw medewerkers of collega’s.

 

 • Wijn, bier, bubbels, Port of non-alcoholische drankjes;
 • Chocolade;
 • Zoutjes en borrelsnacks;
 • Chocolademelk;
 • Mok;
 • Kaarsen;
 • Kaarsenhouder;
 • Warm dekentje;
 • Houten snijplank;
 • Een leuk (bord)spel of pubquiz;
 • Bad en wellness producten;
 • Ingrediënten voor een luxe maaltijd (aanrader: landenthema’s);
 • Reistas of trolley;
 • Eten voor een kerstontbijt;
 • Koekenpan of grillpan;
 • Ovenschaal;
 • Gietijzeren pan;
 • BBQ;
 • Fondueset;
 • Draadloze audio;
 • Smoothiemaker;
 • Airfryer;
 • Poef.

 

Tot zover de lijst om na te lopen als u zich afvraagt “Wat mag er niet in een kerstpakket ontbreken?” Niet alles hoeft erin te zitten, maak een selectie van artikelen die bij elkaar passen. Een kerstpakket op maat maken hoeft overigens niet. De door ons samengestelde kerstpakketten behoren tot de meest populaire.

Wat in kerstpakket doen? Ga het gesprek aan

Het antwoord op de vraag “Wat in kerstpakket doen?” is heel persoonlijk en afhankelijk van de interesses van uw collega’s. U wilt dat niemand buiten de boot valt. Kiest u voor een kerstpakket stoer en robuust omdat 90% van de collega’s mannen zijn? Dan kunt u gemakkelijk een vergissing begaan. Want niet iedere man of vrouw houdt van hetzelfde. In de 2023 kerstpakketten verwachten we dat er nog verder afgeweken wordt van stereotypes. Laat u dus leiden door producten die voor iedereen leuk zijn. Kom langs in onze showroom als u het niet zeker weet. Wanneer u iets in handen heeft, zult u onmiddellijk weten: Ja, dit is het!

 

Boek direct uw showroom bezoek.